Alles wat je moet weten over scheikundeles | geweldige leraar (2023)

Scheikunde is een van de oudste wetenschappen die de mens ooit heeft beoefend. De vroegste geschriften van meer dan 3000 jaar geleden geven aan dat onze voorouders al enige kennis hadden van enkele van de chemische reacties die in onze wereld plaatsvinden.

Van het winnen van metaal uit ertsen tot het winnen van parfum uit planten en het verwerken van vet tot zeep, het brouwen van bier en wijn, of het glasblazen, scheikunde is de wetenschap die het allemaal kan verklaren.

De primitieve chemie die bekend staat als alchemie was de bron van vele legendes en romans. Maar naarmate de wetenschap vorderde, is de mystiek achter eenvoudige chemische reacties vervangen door praktische kennis dankzij de resultaten van experimenten met vallen en opstaan.

Van de bronstijd tot de renaissance bestudeerden veel alchemisten en scheikundigen de natuurwetten die het leven op aarde beheersen. Van Aristoteles in het oude Griekenland tot Robert Grosseteste in het middeleeuwse Engeland, de chemie ontwikkelde zich van ontdekking tot ontdekking totdat Antoine Lavoisier, een Franse chemicus, de basis legde voor de moderne chemie.

Elk jaar beginnen talloze studenten aan een studie scheikunde, maar minder dan drie op de vijf studenten halen het.

Wat de meesten van hen gemeen hebben, is een liefde voor wetenschap en een verlangen om de wereld om ons heen te begrijpen. Samen met natuurkunde en biologie is scheikunde een van de drie belangrijkste natuurwetenschappen. In feite is het de verbinding tussen alle fysieke verschijnselen en wat er gebeurt in elke dierlijke of plantaardige cel op de planeet.

Met de huidige klimaatveranderingen op aarde zijn veel chemici op zoek gegaan naar nieuwe manieren om schone energie en milieuvriendelijke verpakkingen te creëren. dit zijn de moderne uitdagingen van de chemische industrie.

Scheikunde is echter geen gemakkelijk vak en op een gegeven moment zul je merken dat je hulp nodig hebt. Misschien om het periodiek systeem te begrijpen of omdat je moeite hebt met het begrijpen van de stoichiometrie van moleculen. Hoe dan ook, laten we eens kijken wat uw opties zijn.

(Video) HOE ZET JE EEN LERAAR VOOR GEK

“Ik heb verschillende experimenten geprobeerd die beschreven staan ​​in verhandelingen over natuurkunde en scheikunde en de resultaten waren soms nogal ongebruikelijk. Soms werd ik aangemoedigd door een klein onverwacht succes; in andere gevallen werd ik tot wanhoop gedreven door de tegenslagen en mislukkingen die het gevolg waren van mijn gebrek aan ervaring."

- Marie Curie, Pools en Frans genaturaliseerd natuurkundige en scheikundige.

Alles wat je moet weten over scheikundeles | geweldige leraar (1)
De best beschikbare leraren scheikunde5 (9 beoordelingen) Muna17€/1. Gratis uur!4.9 (34 recensies) Adam35€/1. Gratis uur!5 (13 recensies) Tim35€/1. Gratis uur!4.9 (16 recensies) Mick35 €/1. Gratis uur!4.9 (10 beoordelingen) Max25€ /1. Gratis uur!5 (8 opmerkingen) Faisal25€ /1. Gratis uur!4.9 (11 recensies) Niki16€ /1. uur gratis!5 (10 reacties) ) Frenck28€ /eerste uur gratis!5 (9 reacties) Muna17€ /eerste uur gratis!4,9 (34 reacties) Adam35€ /eerste uur gratis!5 (13 reacties) Tim35€ / Eerste uur gratis!4 , 9 (16 beoordelingen) Mick35€/1. Gratis uur!4.9 (10 beoordelingen) Max25€/1. Gratis uur!5 (8 beoordelingen) Faisal25€/1. Gratis uur!4.9 (11 recensies) Niki16€/1. vrij uur! 5 (10 recensies) Frans28€ /1. Gratis les! Kom op

10 goede redenen om scheikunde te studeren

Er zijn waarschijnlijk meer dan een dozijn redenen waarom je op zijn minst een paar basiscursussen scheikunde zou moeten volgen, maar we hebben geprobeerd ze op te splitsen.

Dat is allesWaarom zou je scheikundelessen volgen?:

 1. Het helpt je de wereld om je heen te begrijpen: van de structuur van moleculen tot de oxidatie-reductie van atomen en verbindingen; Chemie is de sleutel tot alles.
 2. Het helpt ook veel in het dagelijks leven, bijvoorbeeld bij het lezen van productetiketten en beslissen wat te doen met bepaalde schoonmaakproducten.
 3. Sterker nog, het maakt je een betere kok omdat al het voedsel is samengesteld uit chemische verbindingen en koken verandert gewoon chemische bindingen, gebruikmakend van de eigenschappen van materie en spelen met verbranding, oxidatie, reductie, oplosbaarheid, chemische reacties.. En alles wat daarmee samenhangt. Het maakt de ingrediënten zo lekker. als mogelijk.
 4. Chemie biedt veel carrièremogelijkheden, van nucleaire chemie tot biologische chemie tot analytische chemie.
 5. Het is de schakel tussen wiskunde, natuurkunde en biologie.
 6. Het is een zeer praktische wetenschap en vereist vaak titraties, chromatografie en kwalitatieve chemische analyses.
 7. Chemie is leuk.
 8. Dit zal u helpen de huidige situatie beter te begrijpen.
 9. Zo krijgt u een beter beeld van welk medicijn u gebruikt.
 10. 10Werk mee aan een betere toekomst.

“Biochemie is de wetenschap van het leven. Al onze levensprocessen (lopen, praten, bewegen, eten) zijn in wezen chemische reacties. Dus biochemie is eigenlijk de chemie van het leven en het is buitengewoon interessant."

— Aaron Ciechanover, Israëlische bioloog die de Nobelprijs voor scheikunde ontving voor het bepalen van de methode waarmee cellen eiwitten afbreken

Alles wat je moet weten over scheikundeles | geweldige leraar (51)

Hoe vind ik een scheikundeleraar?

Superprof kan je helpen er een te vindenscheikundeleraar.

Op ons online platform kunt u uw studieniveau en uw locatie aangeven, zodat u de lijst kunt verfijnen tot de docenten die het beste bij uw profiel passen. Er zijn meer dan 12.000 geregistreerde leraren, dus we zijn er zeker van dat je een leraar bij jou in de buurt zult vinden of zelfs een leraar die je wil helpen via de webcam.

(Video) Wat verwachten leerlingen van hun leraar?

Het is ook raadzaam om uw schoolleraar of universiteitsprofessor te raadplegen. Je zult waarschijnlijk niet de eerste student zijn die hulp nodig heeft met scheikunde, en vaak kan een professor je doorverwijzen naar universiteitsstudenten die je graag tegen betaling privélessen scheikunde willen geven.

Hoogleraren zullen je eerder doorverwijzen naar afgestudeerde studenten die wat extra geld nodig hebben.

De best beschikbare leraren scheikunde5 (9 beoordelingen) Muna17€/1. Gratis uur!4.9 (34 recensies) Adam35€/1. Gratis uur!5 (13 recensies) Tim35€/1. Gratis uur!4.9 (16 recensies) Mick35 €/1. Gratis uur!4.9 (10 beoordelingen) Max25€ /1. Gratis uur!5 (8 opmerkingen) Faisal25€ /1. Gratis uur!4.9 (11 recensies) Niki16€ /1. uur gratis!5 (10 reacties) ) Frenck28€ /eerste uur gratis!5 (9 reacties) Muna17€ /eerste uur gratis!4,9 (34 reacties) Adam35€ /eerste uur gratis!5 (13 reacties) Tim35€ / Eerste uur gratis!4 , 9 (16 beoordelingen) Mick35€/1. Gratis uur!4.9 (10 beoordelingen) Max25€/1. Gratis uur!5 (8 beoordelingen) Faisal25€/1. Gratis uur!4.9 (11 recensies) Niki16€/1. vrij uur! 5 (10 recensies) Frans28€ /1. Gratis les! Kom op

Hoe kies je de juiste scheikundeleraar?

Als je verdwaalt in een hexagonale waas van organische chemie, zak je diep weg in een wirwar vanjongens leiAls je er kapot van bent na een les biochemie, in de war bent door de covalente binding van een molecuul, of gefrustreerd bent omdat je de gegeven kinetische vergelijking niet kon oplossen, moet je zo snel mogelijk hulp zoeken zodat je niet achterop raakt in de klas .

Soms is het niet eenvoudig om een ​​goede leraar te kiezen. Er zijn zoveel privéleraren online dat het moeilijk is om te kiezen.

Met deze tips zou je een weloverwogen beslissing moeten kunnen nemen envinden van de juiste docenten.

 1. Ken je doelen – het gaat erom hoeveel ondersteuning je nodig hebt – heb je alleen hulp nodig bij je huiswerk of loop je te ver achter?
 2. Ken je opties: Praat met je leraar voordat je een bijlesleraar inhuurt en wijs op je moeilijkheden. Sommige scholen bieden bijlessen aan, maar je kunt ook lid worden van een studiegroep op de universiteit.
 3. Het is belangrijk om binnen het budget te blijven, aangezien bijles een proces van lange adem is.

Het is ook belangrijk om uw behoeften van tijd tot tijd opnieuw te beoordelen. Misschien ben je op het ene gebied beter geworden dan op het andere, of heb je de rest van de klas ingehaald en kun je nu het hoofd boven water houden.

"Nu, in de 21e eeuw, vervagen de grenzen tussen scheikunde, natuurkunde en geneeskunde en, net als in de Renaissance, streven wetenschappers hun nieuwsgierigheid na, zelfs als ze buiten de formele grenzen van hun opleiding liggen."

- Peter Agre, Amerikaanse natuurkundige en moleculair bioloog

(Video) Leven Als Leraar Vs Leven Als Leerling

Alles wat je moet weten over scheikundeles | geweldige leraar (101)

Klik hier om te vindenscheikunde klas. Onze privé Superprof docenten helpen je graag verder!

Hoeveel kost een scheikundeles?

Particulier onderwijs is een lucratieve business.

Minstens 25% van alle leerlingen krijgt tijdens hun schooltijd bijles. Omdat de vraag vaak groter was dan het aanbod, konden leraren hierdoor hun prijzen verhogen, soms onredelijk.

hoeveel ga je betalenhangt grotendeels af van verschillende factoren; B. waar je woont, hoeveel hulp je nodig hebt, je opleidingsniveau, etc.

Individueel onderwijs is de duurste optie, maar ook de meest efficiënte manier van lesgeven, aangezien het onderwijs volledig op jou gericht is. De meeste privéleraren scheikunde rekenen tussen de 15 en 50 euro. Wees bereid om een ​​premie te betalen als je in Londen woont, waar de vraag erg groot is (44% van de studenten krijgt thuisonderwijs).

Scheikunde online onderwijzen is ook een goede optie. Het kan twee verschillende vormen aannemen. Of je sluit je aan bij een educatief platform of volgt een privéles op Skype.

Wanneer u zich abonneert op een leersite, krijgt u toegang tot uitgebreide en uitgebreide leermaterialen voor scheikunde, inclusief de syllabus, flashcards, oefeningen en oefentoetsen. De meeste van deze platforms hebben ook docenten en adviseurs die 24/7 beschikbaar zijn om uw vragen te beantwoorden. Ze kunnen je ook helpen met alles wat je niet begrijpt.

Kies je voor afstandsonderwijs, dan bieden docenten vaak een voordeliger tarief omdat ze niet meer hoeven te reizen. Net als in de normale lessen doe je oefeningen en beantwoordt je tutor je vragen.

(Video) Wat is stikstof? Professor Wim de Vries legt het dit college uit

“Waarom zou een groep eenvoudige en stabiele verbindingen van koolstof, waterstof, zuurstof en stikstof miljarden jaren vechten om samen te komen in een scheikundeleraar? Wat is de reden?"

- Robert M. Pirsig, Amerikaanse schrijver en filosoof.

Alles wat je moet weten over scheikundeles | geweldige leraar (102)

Welke banen kun je doen met een diploma scheikunde?

Als je niet zeker weet of scheikunde iets voor jou is, bekijk dit dan eensmogelijke carrièreshet aanbieden van een diploma in de chemie.

Algemene chemie bestuderen, atomaire structuur begrijpen, de regels van de thermodynamica en thermochemie kunnen uitleggen, of het concept van de samenstelling van zuren en basen begrijpen en de intermoleculaire krachten die op een ionische oplossing inwerken, dat is de taak van een chemicus. .

Over de hele wereld is er veel vraag naar chemicaliën. Van de agrochemische en petrochemische industrie tot farmaceutische bedrijven, chemie is een van de meest innovatieve wetenschappen.

Met wereldwijde zorgen over het overmatig gebruik van fossiele brandstoffen en hun impact op het milieu, zijn veel chemici hard aan het werk om alternatieve brandstoffen te ontwikkelen. Hetzelfde geldt voor kunststof producten uit de petrochemische industrie. Er wordt steeds meer geld geïnvesteerd in onderzoek naar biologisch afbreekbare en milieuvriendelijke verpakkingen.

Milieuadviseurs maken ook deel uit van deze verandering en hun belangrijkste competentie is chemie. Maar een scheikundediploma kan tot zoveel meer leiden.

Er zijn ook chemici in de geneeskunde, nanotechnologie en forensisch onderzoek nodig. U kunt kanker helpen genezen of een misdaad oplossen.

(Video) Orde houden in de klas - Deel 1: DE ONDERBUIK

Het is dus duidelijk; Afgestudeerden in de scheikunde hebben tal van mogelijkheden om hun kennis in de praktijk te brengen.

Videos

1. MAKKELIJK HOGE CIJFERS HALEN! mijn geheimen + tips
(Liv Catharina)
2. Alles wat je moet weten over borstvoeding
(Tergooi MC)
3. Leraar Scheikunde studenten vertellen waarom zij deze studie kozen en geen ander vak
(leraarworden)
4. Hoe werkt het brein van Laurent en andere slimmeriken? | UITGEZOCHT #12
(NOS Jeugdjournaal)
5. ALLES WAT JE WILT WETEN - Onderwijs Q&A met LEERKRACHT basisonderwijs en iPabo STUDENT
(Charlotte Hoeboer)
6. VERLIEFD OP JE LERAAR
(Peter Hoefnagels)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated: 02/04/2023

Views: 5881

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.