Formoterol met Beclomethason Inhalatie | Apotheek.nl (2023)

Formoterol met Beclomethason Inhalatie | Apotheek.nl (1)

Apotheek.nlAlles over medicijnen. Betrouwbare informatie van de apotheker.
 • geneesmiddel
 • farmaceutische dienst
 • Over Apotheek.nl
 • apotheek vinden
 • videos
 • Thematisch
 • vaccineren
 • Corona
 • installeer de app
 • Mijn downloads

geneesmiddelrekenen

Werkzaam bestanddeel: formoterol met beclomethason voor inhalatie

De volgende tekst gaat over de werkzame stof formoterol met beclomethason voor inhalatie.

Formoterol met Beclomethason Inhalatie | Apotheek.nl (3)Formoterol met Beclomethason Inhalatie | Apotheek.nl (4)

geneesmiddelrekenen

Werkzaam bestanddeel: formoterol met beclomethason voor inhalatie

De volgende tekst gaat over de werkzame stof formoterol met beclomethason voor inhalatie.

hoofdzaakWaar gebruik ik het voor?mogelijke bijwerkingenhoe te gebruikenEenmaal vergeten, wat nu?Mag ik autorijden, alcohol drinken, alles eten?Gebruik met andere medicijnenGebruik tijdens zwangerschap of lactatiekan ik stoppenOnder welke namen is het beschikbaar?Heb ik een recept nodig?

  • Formoterol verwijdt vernauwde luchtwegen. Beclomethason vermindert ontstekingen en beschermt de luchtwegen tegen prikkels die benauwdheid veroorzaken. De combinatie vermindert de kortademigheid en voorkomt verdere aanvallen van kortademigheid.
  • Bij longziekten, astma en COPD (chronische obstructieve longziekte).
  • Het effect duurt 12 uur. Gebruik het op gezette tijden, zodat u minder snel een dosis overslaat. Als je het elke dag gebruikt, heb je minder last van kortademigheid.
  • Je kunt het ook gebruiken om plotselinge beklemming op de borst te verlichten. Binnen 3 minuten na het inademen merkt u minder kortademigheid. Soms zal uw arts het gebruik van een andere kortwerkende luchtwegverwijder aanbevelen, zoals salbutamol.
  • Ademen is niet gemakkelijk. Vraag een apotheker om u te laten zien. Of bekijk de instructievideo op deze pagina. Vraag uw apotheker om jaarlijks te controleren of u nog goed inhaleert.
  • Er zijn verschillende inhalatoren. Heb je moeite om het te gebruiken? Vraag uw arts of apotheker of een ander type apparaat misschien beter voor u is.
  • Kan mond- en keelirritatie, schimmelinfecties van mond en keel, droge mond en heesheid veroorzaken. Spoel altijd uw mond na het inademen. Dit voorkomt deze bijwerkingen.
  • Hartkloppingen, trillende handen of hoofdpijn kunnen voorkomen. U kunt ook hoesten. Deze bijwerkingen zouden binnen enkele uren na inhalatie moeten verdwijnen. Ook raak je eraan gewend en heb je er na verloop van tijd minder last van. Heeft u deze klachten na 2 weken nog steeds? Ga dan naar je huisarts.
  • U kunt dit geneesmiddel gebruiken als u zwanger bent. Of als je zwanger wilt worden.
  • U kunt dit geneesmiddel gebruiken als u borstvoeding geeft.

  openbare apotheker

   (Video) How to use a flexhaler inhaler
  • Formoterol is een langwerkend medicijn.bronchusverwijder. Beclomethason is er een van.hormonen van de bijnierschorsvoncorticosteroïden. Is eenademhalingsbescherming.

   Artsen schrijven de combinatie voor.AsmaneeCOPD (chronische obstructieve longziekte).

   • fenomenen
    Bij astma spannen de spieren in de luchtwegen zich samen, wat kortademigheid, hoesten en kortademigheid veroorzaakt. Deze aanvallen van kortademigheid worden veroorzaakt door prikkels zoals koude lucht, rook, lichaamsbeweging, emoties en stoffen waarvoor men allergisch is. De ene keer ben je gevoeliger voor deze prikkels dan de andere keer.

    oorzaak
    Deze prikkels veroorzaken bij gezonde mensen geen kortademigheid, terwijl mensen met astma er wel gevoelig voor zijn. De slijmvliezen van de luchtwegen reageren op contact met deze prikkels. Deze reactie zorgt ervoor dat uw luchtwegen vernauwen en u kortademig wordt.

    operatie
    Formoterol met beclomethason voorkomt aanvallen van kortademigheid. De effecten treden binnen drie minuten in werking en houden ongeveer twaalf uur aan.

    Beclomethason vermindert ontstekingen en beschermt de luchtwegen tegen prikkels die benauwdheid veroorzaken. Dit vermindert het aantal aanvallen van kortademigheid.
    Formoterol is een bronchusverwijder. Hierdoor vernauwen de luchtwegen zich minder snel. Formoterol werkt langer dan de meeste luchtwegverwijders zoals salbutamol en ipratropium, ongeveer 12 uur.

    De combinatie van formoterol en beclomethason wordt gebruikt om aanvallen van kortademigheid te voorkomen. U kunt het product soms ook gebruiken om een ​​plotselinge aanval van kortademigheid te verlichten. Soms zal uw arts hiervoor een ander geneesmiddel voorschrijven, zoals salbutamol en ipratropium.

    therapie
    Uw arts zal deze combinatie voorschrijven als behandeling met een aparte luchtwegverwijder samen met een kortwerkende luchtwegverwijder zoals salbutamol niet goed genoeg werkt.

    Het doet
    Het effect zet binnen een dag in. Naarmate de toestand van uw longen verbetert, merkt u meestal binnen een week of twee een afname van het aantal aanvallen van kortademigheid. Je moet het constant gebruiken, meestal twee keer per dag.

    Lees meer over astma
    • COPD is de afkorting voor chronische obstructieve longziekte. Bij COPD zijn de luchtwegen blijvend vernauwd en heb je last van slijm in de luchtwegen. Hierdoor moet hij veel hoesten en is hij bijna altijd kortademig. Soms kunnen de symptomen erger of beter worden. COPD wordt meestal veroorzaakt door schade aan de luchtwegen, bijvoorbeeld door roken.

     operatie
     Formoterol met beclomethason vermindert beklemming op de borst. De effecten treden binnen drie minuten in werking en houden ongeveer twaalf uur aan. De combinatie kan de conditie van de longen bij COPD verbeteren en het aantal opflakkeringen van de ziekte verminderen. Ze hebben minder snel prednisolon-shockbehandelingen, antibiotica of ziekenhuisopname nodig.

     Beclomethason in de combinatie remt ontstekingen en beschermt de luchtwegen tegen prikkels die kortademigheid veroorzaken. Formoterol is een bronchusverwijder die vernauwing van de luchtwegen kan verlichten. Formoterol werkt langer dan de meeste luchtwegverwijders zoals salbutamol of ipratropium, ongeveer twaalf uur.

     therapie
     Mensen met COPD gebruiken voornamelijk luchtwegverwijders om hun klachten te verlichten. Als u meer dan twee keer per jaar opflakkeringen heeft, kan uw arts naast een bronchodilatator ook een bronchodilatator voorschrijven. Luchtwegbescherming is vooral effectief als u naast COPD astma, overgevoeligheidsreacties of ontstekingen heeft.

     Het werkt niet altijd voor COPD, dus de arts zal het meestal gedurende een periode van enkele maanden voorschrijven om te zien of het werkt.

     Het doet
     Het effect zet binnen een dag in. Als het medicijn voor u werkt, zult u binnen 1 tot 4 weken merken dat het aantal aanvallen van kortademigheid afneemt. Na enkele maanden kunnen u en uw arts beoordelen of het aantal uitbraken voldoende is afgenomen. Je moet het constant gebruiken, meestal twee keer per dag.

     Lees meer over chronische obstructieve longziekte (COPD)
    • Naast het gewenste effect kunnen bijwerkingen van het medicijn optreden.

     De belangrijkste bijwerkingen zijn de volgende:

     Soms (treedt op bij 10 tot 30 op de 100 gebruikers)

     • Schimmelinfectie in de mond en keel.Een schimmelinfectie in de mond wordt aangegeven door een witte aanslag in de mond.

      Dit gebeurt wanneer beclomethason bij inademing vaak in de mond en keel blijft zitten. Neem in dit geval contact op met uw arts.

     Zelden (treedt op bij 1 tot 10 op de 100 gebruikers)

     • heesheid, keelpijn, droge mond, pijnlijke mondneekietelende hoest.

      Deze bijwerkingen kunnen ook worden veroorzaakt doordat beclomethason in de mond en keel achterblijft. Als je last hebt van een droge mond, kun je de speekselproductie stimuleren door op (suikervrije) kauwgom te kauwen of op ijsblokjes te zuigen. Een droge mond veroorzaakt gaatjes en ontsteking van het slijmvlies van de mondholte. Poets je tanden heel goed en flos als je een droge mond blijft houden. Vraag de tandarts zo nodig om vaker controles. Als je hees bent, helpt het om je stem rust te geven. Neem contact op met uw arts als uw heesheid aanhoudt.

      tipCandidiasis, heesheid en keelpijnneedroge mond: In zulke gevallen helpt het vaak om anders te inhaleren zodat er minder beclomethason in keel en mond komt. Vraag uw apotheker of arts om te controleren hoe u inhaleert. jij kunt dit ookinstructievideozie op deze site.


      U kunt ook schimmelinfecties, heesheid en keelpijn voorkomen door:

      • Spoel na het inademen uw mond met een glas water en spuug het uit. Neem dan nog een slok water, gorgel en slik door;
      • Eet iets of poets je tanden nadat je hebt ingeademd.
      (Video) how to use Turbohaler HD
     • hartkloppingen, snelle hartslag en trillende handen.

      Deze ongemakken zouden na een paar uur gebruik moeten verdwijnen. Als u er na twee weken nog steeds last van heeft, raadpleeg dan uw arts.

     • hoofdpijnneeduizeligheid.

     Zeer zelden (treedt op bij minder dan 1 op de 100 mensen)

     • bij mensen metGlaucoom(verhoogde druk in het oog) Dit geneesmiddel kan de druk in het oog verder verhogen. Klachten zoals B. wazig zien, verminderd zicht, rode of gezwollen ogen, hevige oog- of aangezichtspijn, of misselijkheid en braken.

      Als u een van deze symptomen ervaart, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts of de spoedeisende hulp. Oogproblemen zijn waarschijnlijker als u dit geneesmiddel langer dan drie maanden gebruikt of als u per ongeluk een spray in uw oog krijgt. Als u de spray gebruikt, draag dan oogbescherming wanneer u deze gebruikt om te voorkomen dat u deze in uw ogen krijgt. Wanneer u een poederinhalator gebruikt, kan er niets in uw oog komen omdat u uw lippen rond het apparaat sluit wanneer u inademt.

     • hartritmestoornissen. U kunt zich plotseling duizelig voelen of even flauwvallen. Dit is vooral van belang voor mensen met een bepaalde hartritmestoornis, namelijk aangeboren.verlengd QT-interval. Gebruik dit medicijn NIET als u deze hartritmestoornis heeft.

      Vraag uw arts. U kunt overstappen op een ander geneesmiddel.

     • niet verhogenmoeite met ademhalenonmiddellijk na toediening van het geneesmiddel.

      Stop in dit geval met het gebruik van dit geneesmiddel en raadpleeg een arts.

     • Long infectie. Dit manifesteert zich als toegenomen ademhalingsproblemen zoals hoesten, kortademigheid en snelle ademhaling, koorts, snelle hartslag, pijn bij diep ademhalen, zich zwak of lethargisch en moe voelen.

      Neem contact op met uw arts als u dit opmerkt.

     • Oedeem. Dit is vooral merkbaar bij gezwollen enkels en voeten.

      Neem contact op met uw arts als u dit opmerkt.

     • één bij kinderenlichte groeiachterstand in de hoogte.

      Groeivertraging kan veroorzaakt worden door dit medicijn, maar ook door de ziekte zelf. Wanneer groeivertraging wordt veroorzaakt door het medicijn, treedt dit meestal op binnen de eerste drie maanden van gebruik. Kinderen bereiken deze groeiremming meestal pas later. Indien nodig zal de arts de groei volgen. Indien nodig kunt u de behandeling aanpassen. Dit is bijna nooit nodig.

     • spierpijn en spierkrampen

     • mentale aandoeningenzoals nervositeit, angst, rusteloosheid of hallucinaties. Tijdelijke gedragsveranderingen en slaapstoornissen kunnen ook voorkomen. Kinderen kunnen hyperactief of prikkelbaar worden.

      Als u of uw kind ernstige last heeft van deze bijwerkingen, neem dan contact op met uw arts.

     • overgevoeligheidvoor dit medicijn. Je merkt het aan netelroos of jeuk.

      In zeer zeldzame gevallen kunt u last krijgen van zwelling van de oogleden, lippen of gezicht, of ernstige beklemming op de borst. Neem dan direct contact op met een arts of ga naar de EHBO-dienst. Als u overgevoelig bent voor dit geneesmiddel, vertel dit dan altijd aan uw apotheker. De apotheekmedewerkers kunnen ervoor zorgen dat u dit medicijn niet meer krijgt.

     Neem contact op met uw apotheker of arts als u zich geen zorgen hoeft te maken over deze of andere bijwerkingen.

     Heeft u last van bijwerkingen? Meld dit dan bij het Lareb Bijwerkingencentrum. Alle meldingen van bijwerkingen van medicijnen in Nederland worden hier verzameld.Ik wil een bijwerking melden

     • regelmatig: meer dan 30 van de 100 mensen
      Zo nu en dan: bij 10 tot 30 van de 100 mensen
      Zelden: komt voor bij 1 tot 10 op de 100 gebruikers
      Zeer zeldzaam: komt voor bij minder dan 1 op de 100 mensen

      • Kijk altijd op het apotheeketiket voor de juiste dosering.

       En?

       • Goed inademen is moeilijk en vereist veel oefening. Alleen als je op de juiste manier inademt, zal de werkzame stof diep in je longen doordringen om te werken.
       • De apothekersassistent legt uit hoe het apparaat werkt en laat zien hoe u moet inhaleren. U kunt één keer oefenen en de apothekersassistente kan controleren of u alle handelingen goed uitvoert.
       • Vraag de apotheek om regelmatig, bijvoorbeeld elk jaar, te controleren of u nog goed inhaleert. Kunt u niet goed ademen? Vraag uw arts of apotheker om advies.
       • Spoel na het inademen uw mond met een glas water en spuug het uit. Neem dan nog een slok water, gorgel en slik door. Dit zorgt ervoor dat alle beclomethason uit de mond wordt verwijderd. Dit voorkomt heesheid en schimmelinfecties in de mond. Als je na het inhaleren eet of je tanden poetst, is dit effect nog groter.
       • U kunt formoterol met beclomethason op twee manieren inhaleren: alsStaubof wanneerspuiten. Het nadeel van poederdonsjes is dat je diep moet kunnen ademen om ervoor te zorgen dat het poeder je longen goed bereikt. Het nadeel van een inhalatiespray is dat je in de spray moet knijpen en tegelijkertijd moet inademen. Veel mensen vinden het moeilijk.

       Aanvullende informatie Inhalatie-aerosol (aerosoldosis)

       • Verwijder de beschermkap van het mondstuk.
       • Adem langzaam en diep uit. Plaats vervolgens het mondstuk in uw mond en wikkel uw lippen om het mondstuk. Adem vervolgens langzaam en diep in door het mondstuk. Zodra u bent begonnen met inhaleren, drukt u op de bovenkant van de bus om een ​​dosis vrij te geven.
       • Houd dan je adem zo lang mogelijk in. Haal de inhalator uit uw mond en adem langzaam uit. Als u 2 pufjes tegelijk moet innemen, herhaalt u deze stappen voor de tweede dosis. Vind je het moeilijk om tegelijkertijd in te ademen en op het apparaat te drukken? Overleg dan met uw arts of apotheker.

       Aanvullende informatie Droogpoederinhalator (Nexthaler)

       (Video) How to use the Turbohaler (Urdu)

       • vonNexthalerbevat 120 trekjes. Houd de Nexthaler rechtop en open het beschermkapje. Adem eerst uit, sluit dan uw lippen rond het mondstuk en haal diep adem. Houd je adem 5-10 seconden in. Haal de Nexthaler uit uw mond en adem uit. Kantel uw Nexthaler naar achteren en sluit het deksel. Controleer of de dosisteller heeft afgeteld (in plaats van 120 wordt 119 weergegeven, enz.).
       • Als alle porties poeder op zijn, heb je een nieuw apparaat nodig. Bestel een nieuw apparaat als je nog ongeveer 20 blikken over hebt.

       En?
       Gebruik de inhalaties met regelmatige tussenpozen. Als u 2 keer per dag moet inhaleren: ongeveer elke 12 uur, bijvoorbeeld voor het ontbijt en voor het avondeten.

       Hoe lang?
       Binnen 1-2 weken zul je merken dat je minder last hebt van constipatie. De werking is pas na enkele weken optimaal.

       • Heeft u astma en is het effect na 4 weken nog onvoldoende? Praat dan met uw arts. Aanpassing van de dosering kan nodig zijn.
       • Heeft u COPD en zijn de opflakkeringen na zes maanden nog niet verdwenen? Dan zal uw arts u hoogstwaarschijnlijk adviseren om te stoppen met het gebruik van deze inhalaties. Dit medicijn werkt niet bij iedereen.
       • Als u gedurende 3 maanden geen kortademigheid heeft gehad, kan uw arts u aanraden om over te stappen op een lagere dosis of dosering.
       • Het is belangrijk om dit geneesmiddel consequent te gebruiken. Als u een dosis bent vergeten en dit geneesmiddel gebruikt2 keer per dag? Duurt het langer dan 4 uur voordat ik de volgende spray normaal gebruik? Dus neem het toch. Duurt het minder dan 4 uur? Dus neem het toch, maar sla de volgende dosis over.

        • Rijden, alcohol drinken en alles eten?
         Er zijn geen beperkingen voor dit medicijn.

         • Dit geneesmiddel heeft een wisselwerking met andere geneesmiddelen.

          De volgende tekst vermeldt alleen de actieve ingrediënten van deze medicijnen, niet de handelsnamen. Onder het kopje Samenstelling kunt u zien of uw geneesmiddel een van deze werkzame stoffen bevat.

          De geneesmiddelen waarmee de belangrijkste interacties optreden, zijn als volgt.

          • sommige bètablokkers. Bètablokkers worden gebruikt voor hart- en vaatziekten, migrainehoofdpijn, schildklieraandoeningen en faalangst. Sommige oogdruppels die worden gebruikt voor glaucoom (verhoogde druk in het oog) bevatten ook bètablokkers. Bètablokkers kunnen de effecten van formoterol tegengaan. Hierdoor kunt u zich ongemakkelijk voelen met kortademigheid. Als u kortademig bent, neem dan contact op met uw arts.
           Gebruikt u een bètablokker? Neem contact op met uw arts als u deze combinatie voorgeschreven krijgt. Een ander geneesmiddel kan geschikter voor u zijn.
           vonBètablokkers bij hart- en vaatziektenInteracties zijn carvedilol, labetalol, oxprenolol, propranolol, sotalol.

          Weet u niet zeker of een van de bovenstaande interacties voor u interessant is? Neem contact op met uw apotheker of arts.

          • de zwangerschap
           U kunt dit geneesmiddel veilig gebruiken. Het wordt al jaren gebruikt door zwangere vrouwen zonder problemen voor de baby.

           borstvoeding
           U kunt dit geneesmiddel veilig gebruiken als u borstvoeding geeft. Dit geneesmiddel komt in zeer kleine hoeveelheden van de longen in het bloed terecht. Als gevolg hiervan kan er maar heel weinig in de moedermelk terechtkomen.

           Gebruikt u medicijnen op recept of vrij verkrijgbare medicijnen? Wil jij bijdragen aan het vergroten van de kennis over het innemen van medicijnen tijdens zwangerschap en borstvoeding? Dus vertel ons je ervaringenmoeders van morgen.

           • Het kan 1 tot 2 weken duren voordat u de effecten van inademing merkt. Stop daarom niet te snel als u twijfelt over het nut van dit medicijn.

            Als u dit geneesmiddel al een lange tijd gebruikt en nu wilt stoppen, kan de kortademigheid terugkeren. Bouw daarom in overleg met uw arts langzaam af.

            • De werkzame stof formoterol met beclomethason voor inhalatie zit in de volgende producten:

             rekenen

             De officiële bijsluiter van de verschillende geïnhaleerde formoterol met beclomethasonproducten vindt u op:Geneesmiddelen Informatiebankdoe MEB.

             • Ja, u heeft een recept nodig.

              formoterolbestaat sinds 1990 enbeclometasónhet is sinds 1967 op de internationale markt. Deze combinatie is verkrijgbaar onder de merknaam Foster als inhalatie-aerosol (aerosol) en als inhalatiepoeder (Nexthaler).

              Wilt u meer weten over de prijs en vergoeding van uw geneesmiddel? Lees dan verder over:Geneesmiddelenprijzen en vergoedingen.

              Laatste update op 07.12.2022

              Vrijwaring

              Deze tekst is gemaakt door het KNMP Drugs Informatie Centrum. Deze tekst is gebaseerd op de bijsluiter van het beschreven geneesmiddel en andere wetenschappelijke bronnen. Zoals medische richtlijnen, normen en literatuur. Ben je benieuwd hoe het team van Pharma.nl het doet? kom danVideo. Hoewel de tekst met de grootste zorg tot stand is gekomen, aanvaardt de KNMP geen enkele aansprakelijkheid voor schade die zou kunnen voortvloeien uit onjuistheden in deze tekst. De officiële bijsluiter voor dit medicijn is te vinden bij de Drug Evaluation Board op:www.cbg-meb.nl.

              Vond je deze informatie nuttig?

              Formoterol met Beclomethason Inhalatie | Apotheek.nl (6)

              apotheek vinden

              Wilt u meer weten of heeft u vragen over uw eigen situatie? Wij raden u aan om naar uw eigen apotheek te gaan. Uw persoonlijke apotheker kent uw persoonlijke omstandigheden en kan u uitgebreid adviseren over het innemen van medicijnen. Bent u niet in de buurt van uw eigen apotheek, dan vindt u hier ook andere apotheken.

              Formoterol met Beclomethason Inhalatie | Apotheek.nl (7)

              (Video) How to use Symbicort pMDI inhaler

              Vraag ernaar bij de webapotheker

              Formoterol met Beclomethason Inhalatie | Apotheek.nl (8)

              Vraag ernaar bij de webapotheker

              Het beste advies krijgt u bij uw eigen apotheek. Daar wordt u verzorgd en geadviseerd op basis van uw persoonlijke situatie. Lukt dit niet, dan kunt u een vraag stellen aan de webapotheker. In principe beantwoordt een team van apothekers uw vraag binnen enkele werkdagen.

              Vraag ernaar bij de webapotheker

              Formoterol met Beclomethason Inhalatie | Apotheek.nl (9)

              registratiekantoor voor medicijnen

              Werkt uw medicijn heel goed of helemaal niet? Wordt uw medicatie niet vergoed? Of heb je last van een bijwerking? vertel me over je ervaringen

              De informatie is actueel:

              FAQs

              Can you use beclomethasone and formoterol in a single inhaler? ›

              Interpretation: In patients with moderate to severe asthma, beclomethasone dipropionate/formoterol in a single inhaler was as effective as beclomethasone dipropionate plus formoterol and superior to beclomethasone dipropionate alone in improving lung function.

              How long does it take for beclomethasone inhaler to work? ›

              How long does beclometasone take to work? A beclometasone inhaler does not work straight away. You'll usually start to wheeze less after using beclometasone for 3 to 7 days. Once your symptoms have improved, you may find you need to use your other inhaler (called a "reliever") less often.

              How long does it take for budesonide/formoterol to work? ›

              SYMBICORT COULD HELP YOU BREATHE BETTER—STARTING WITHIN 5 MINUTES. [* SYMBICORT will not replace a rescue inhaler for sudden symptoms.

              How many puffs are in a Symbicort 160 4.5 mcg inhaler? ›

              SYMBICORT is available as a metered-dose inhaler containing a combination of budesonide (80 or 160 mcg) and formoterol (4.5 mcg) as an inhalation aerosol in the following two strengths: 80/4.5 and 160/4.5. Each dosage strength contains 60 or 120 actuations per/canister.

              Whats the max amount of inhaler you can take in 1 day? ›

              Contact your doctor, pharmacist or nurse if you need to use your inhaler: more than 4 times in 24 hours.

              How long should you wait between two puffs of the same inhaler? ›

              If you are supposed to use more than one puff, wait 1 minute before inhaling the second puff. Repeat these steps for the second puff, starting with shaking the inhaler. When you have finished all of your doses, rinse your mouth with water and spit the water out.

              How many puffs of beclomethasone? ›

              Adults and children 12 years of age and older—At first, one to two puffs two times a day. Each puff contains 40 or 80 micrograms (mcg) of beclomethasone. Your doctor may increase your dose as needed. However, the dose is usually not more than 320 mcg two times a day.

              How many times a day can you use a steroid inhaler? ›

              Adults and children older than 12 years of age—The usual dose is 150 micrograms (mcg) (2 puffs) three to four times per day or 300 mcg (4 puffs) 2 times per day. Then your doctor may reduce the dose, based on your condition. In severe asthma, your doctor may want you to take a higher dose.

              How long can I use beclomethasone for? ›

              Do not use it continuously for more than 1 month without speaking to your doctor. If your symptoms get worse after reducing your dose, you may want to increase it again. If you have beclometasone nasal spray on prescription, your doctor will tell you how often to use the nasal spray and when to change your dose.

              Does Symbicort heal the lungs? ›

              Symbicort (generic name: budesonide and formoterol) helps to reduce inflammation, relax the muscles around your airways, and open up your lungs to make breathing easier. Symbicort is used for maintenance treatment of asthma and chronic obstructive pulmonary disease (COPD).

              What does budesonide do for your lungs? ›

              It works by preventing inflammation (swelling) in the lungs, which makes the asthma attack less severe. Inhaled budesonide may be used with other asthma medicines such as bronchodilators, which are also used to open up narrowed breathing passages in the lungs.

              Can you take 12 puffs of Symbicort a day? ›

              Adults with moderate-to-severe asthma should not exceed 12 puffs of Symbicort 160 per day. Adolescent patients between the ages of 6 and 11 should not exceed eight puffs of Symbicort 80 per day. Children 12 years of age and older should not exceed 12 puffs of Symbicort 80 per day.

              How long does 2 puffs of Symbicort last? ›

              This medication is used as two puffs twice a day, 12 hours apart, for long-term control of asthma and COPD. Symbicort should NOT replace a rescue inhaler (such as albuterol) for sudden breathing symptoms.

              Can I take 3 puffs of Symbicort? ›

              Do not take extra doses. Do not stop using Symbicort without speaking with your doctor first. If you suddenly stop taking your medicine, your breathing symptoms in asthma or COPD may worsen. For both asthma and COPD, Symbicort is inhaled as two puffs twice a day, morning and evening, 12 hours apart.

              Is 4 puffs of albuterol too much? ›

              The current ATS guidelines recommend the use of four puffs of albuterol to ensure “that the response is high on the albuterol dose–response curve”.

              What happens if you take too much inhaler? ›

              Some symptoms of albuterol overdose are chest tightness, shallow or rapid breathing, wheezing, blurred vision, chest pain, rapid heartbeat, tingling of the hands or feet, tremors, and seizures. An albuterol overdose can also cause high or low blood sugar, and low potassium levels.

              How many doses of albuterol inhaler can you take in a 24 hour period? ›

              Adults and children older than 12 years of age—2 or 4 milligrams (mg) taken 3 or 4 times per day. Your doctor may increase your dose as needed up to a maximum of 32 mg per day, divided and given 4 times per day.

              Can I drink water after using inhaler? ›

              Rinsing your mouth and drinking a sip of water after use and using a spacer will frequently correct these problems. Tremor or shaking. Certain inhalers may cause a shake or tremor in your hands or make your heart pound.

              What should you not do after using an inhaler? ›

              After using your inhaler, rinse your mouth with water, gargle, and spit. Do not swallow the water. This helps reduce side effects from your medicine.

              How many hits of an inhaler is too much? ›

              In general, 1 - 2 puffs every 4 to 6 hours should provide adequate rescue control of your prescribed bronchodilator. Over use, either by way of more than 2 puffs or more frequently than every 6 hours can produce a rapid or irregular heartbeat, an elevation of blood pressure, shakiness, nervousness and vomiting.

              What happens if you take too many puffs of a steroid inhaler? ›

              If you miss a dose or take too much

              Accidentally taking too many puffs from a steroid inhaler is unlikely to be harmful if it's a one-off. Speak to a doctor, nurse or a pharmacist if you're worried. Using a steroid inhaler too much over a long period can increase your chances of getting side effects.

              How many puffs of steroid inhaler? ›

              You'll usually need to take 1 or 2 puffs from your inhaler in the morning and 1 or 2 puffs in the evening. Rinse your mouth out with water and spit it out or brush your teeth after using your inhaler.

              Is beclomethasone a strong steroid? ›

              Beclometasone is classed as a potent topical corticosteroid.

              Do steroid inhalers strengthen your lungs? ›

              For people with moderate to severe COPD who also have exacerbations, studies show that a long-acting bronchodilator used along with inhaled steroids works better than just one or the other. Together, they can improve your lung function, lower the number of exacerbations, and boost your overall health.

              Can steroid inhalers damage lungs? ›

              Those who take inhaled steroids for long-term management have an increased risk of developing pneumonia . Generally, inhaled steroids have very few side effects because the medicine goes directly into the lungs.

              Is it OK to take an inhaler every 2 hours? ›

              Call Your Doctor If:

              Asthma quick-relief medicine (neb or inhaler) is needed more than every 4 hours. Wheezing lasts over 24 hours.

              How long should you use a steroid inhaler? ›

              Inhaled steroids need to be taken daily for best results. Some improvement in asthma symptoms can be seen in 1 to 3 weeks after starting inhaled steroids, with the best results seen after 3 months of daily use. Inhaled steroid medications for better asthma control include: Beclomethasone dipropionate (Qvar)

              How many days should I use betamethasone? ›

              Do not use betamethasone skin cream, ointment or lotion for more than 4 weeks without talking to your doctor. If you need treatment for a long time, they may decide you need to use a milder cream or ointment. Talk to your doctor before stopping treatment if you've been using betamethasone for a long time.

              How fast does betamethasone work? ›

              Topical betamethasone – how long does it take to work? For most skin conditions, and in most people, some improvement is noted within three to four days of starting treatment. The majority of conditions should resolve within one week of betamethasone use.

              What is the newest inhaler for asthma? ›

              FDA has approved Airsupra (albuterol and budesonide) inhalation aerosol for the as-needed treatment or prevention of bronchoconstriction and to reduce the risk of asthma attacks in patients with asthma 18 years of age and older.

              What is a stronger inhaler than albuterol? ›

              Levalbuterol is the more active R-enantiomer of the albuterol racemic mixture. Levalbuterol stimulates the beta receptors resulting in relaxation of bronchial and tracheal smooth muscle and a more open airway. Levalbuterol is available as a metered-dose inhaler (MDI) delivering a 45 mcg dose per actuation.

              What is the safest asthma medication? ›

              There is no one asthma drug considered “the safest,” and in fact, asthma drugs are often used in combination for the best effect. The goal of asthma medications is to control symptoms and reduce asthma attacks with a minimum of side effects.

              Does Symbicort stop coughing? ›

              Your doctor will prescribe the correct strength that you need. Formoterol, one of the active ingredients in Symbicort, is a long-acting beta-2 agonist (LABA). LABAs help to relax the muscles around your airways to improve wheezing, cough chest tightness and shortness of breath.

              How do I know if Symbicort is working? ›

              If you use Symbicort for asthma, your symptoms should start improving within 15 minutes of your inhalation. Full improvement in your symptoms may not occur for 2 weeks or longer after you have started treatment. Results can vary between patients.

              How long should you hold Symbicort in? ›

              Make sure that the inhaler is upright and that the opening of the mouthpiece is pointing towards the back of your throat. Inhale deeply and slowly while pressing down firmly on the top of the counter on the inhaler. 4. Continue to breathe in and hold your breath for about 10 seconds, or for as long as comfortable.

              Does budesonide stop coughing? ›

              Budesonide inhalers are called preventers. They work by calming down your immune system. This reduces the swelling in your lungs that makes it difficult to breathe. It also helps prevent you getting symptoms such as wheezing and coughing.

              Does budesonide help with shortness of breath? ›

              Budesonide helps to prevent asthma attacks (sudden episodes of shortness of breath, wheezing, and coughing) but will not stop an asthma attack that has already started. Your doctor will prescribe a short-acting inhaler to use during asthma attacks. Tell your doctor if your asthma worsens during your treatment.

              How long can you stay on budesonide? ›

              Budesonide isn't typically used as a long-term treatment. The drug is generally used for up to 8 weeks.

              What happens if you use too much Symbicort? ›

              Symptoms of overdose may include: shaking (tremors), chest pain, fast/irregular heartbeat, seizures.

              What happens if you suddenly stop taking Symbicort? ›

              Don't suddenly stop using Symbicort, even if you don't currently have any symptoms, unless your doctor tells you otherwise. This is because stopping maintenance treatment is likely to make your breathing problems come back. You should use your Symbicort inhaler regularly every day.

              How many hours does Symbicort last? ›

              This effect starts within 1-3 minutes after you have inhaled the medicine and lasts for up to 12 hours. SYMBICORT TURBUHALER can be used for rapid relief of asthma symptoms. Asthma symptoms can lead to worsening asthma or an asthma “attack”.

              Does Symbicort raise blood pressure? ›

              It's possible that taking Symbicort could cause high blood pressure. This doesn't usually happen with the usual doses, but the side effect may occur in people who are more likely to have blood pressure problems.

              How long should a 200 puff inhaler last? ›

              Your inhaler canister has 200 puffs in it, you are told to take 8 puffs total every day. This canister of medicine will last 25 days, so if you started using it on January 1, you should replace it on or before January 25.

              Is Symbicort 2 puffs twice daily? ›

              Chronic Obstructive Pulmonary Disease

              For patients with COPD the recommended dose is SYMBICORT 160/4.5, two inhalations twice daily. If shortness of breath occurs in the period between doses, an inhaled, short-acting beta2-agonist should be taken for immediate relief.

              How much Symbicort can you take in a day? ›

              The usual dose is 1 or 2 inhalations, twice a day. Your doctor may increase this to 4 inhalations, twice a day. If your symptoms are well controlled, your doctor may ask you to take your medicine once a day.

              How quickly does Symbicort work? ›

              Symbicort is the only asthma inhaler that can be used for both maintenance and reliever treatment. This is because it has rapid onset of action (1–3 minutes) for symptom relief that lasts at least 12 hours, as well as an inhaled corticosteroid that treats inflammation.

              Can formoterol be used as monotherapy? ›

              Conclusion: Overall, formoterol is safe and effective as adjunct controller therapy for moderate and severe persistent asthma and as monotherapy for EIB.

              What is beclomethasone formoterol combination? ›

              The ICS/LABA combination beclomethasone dipropionate 100 μg plus formoterol fumarate 6 μg (BDP/FF) is an extrafine formulation that optimises small particle deposition throughout the bronchial tree, including the small airways; It is licensed for use in asthma, and is being developed as a treatment for COPD [10, 11].

              What inhalers should not be used together? ›

              Bottom Line. You should NOT take Trelegy and Symbicort together due to the risk of an excessive dose and dangerous heart side effects. Both of these medicines contain a long-acting beta agonist (LABA) medicine to help open your airways for breathing.

              Can albuterol and beclomethasone be taken together? ›

              Regular beclomethasone therapy and as-needed combination therapy with beclomethasone and albuterol were superior to as-needed albuterol therapy with regard to morning peak expiratory flow and some clinical outcomes examined.

              Is formoterol stronger than albuterol? ›

              Conclusion: Formoterol fumarate is as effective as albuterol inhalation for the treatment of adults with mild to moderate asthma exacerbations in the acute care setting.

              Why is formoterol preferred? ›

              Conclusion As-needed ICS-formoterol offers a therapeutic alternative to maintenance low-dose ICS plus SABA in asthma and may be the preferred option when prevention of severe exacerbation is the primary aim of treatment.

              How long does formoterol take to work? ›

              Formoterol in a powdered form (as used for inhalation) starts to work within 3 minutes and 80% of the peak effect occurs within 15 minutes. Effects last approximately 12 hours in most people.

              How often should you take formoterol? ›

              Adults—20 micrograms (mcg) (1 vial) in the nebulizer 2 times a day (morning and evening). Do not use more than 2 vials (40 mcg) per day. Children—Use is not recommended.

              What is the brand name for formoterol beclomethasone? ›

              Beclometasone/formoterol, sold under the brand name Fostair, is an inhalable fixed-dose combination drug for the treatment of asthma and chronic obstructive pulmonary disease (COPD). It contains beclometasone dipropionate and formoterol fumarate dihydrate.

              What does formoterol do to the body? ›

              They relieve cough, shortness of breath, and troubled breathing by increasing the flow of air through the bronchial tubes. Formoterol is also used to prevent troubled breathing or wheezing caused by exercise (exercise-induced bronchospasm or EIB). This medicine is available only with your doctor's prescription.

              Is it okay to use 2 different inhalers? ›

              Use of multiple inhalers compared to single inhalers has been shown to have an adverse effect on outcomes, even without consideration of inhalation technique.

              Which inhaler should be used first? ›

              If you use more than one inhaled medicine at a time, use the bron- chodilator (“reliever”) first. This opens up the breathing tubes so the other medications can get to the lungs better. If you have questions about using inhaled medications, ask your doctor or pharmacist.

              How long can you take beclomethasone for? ›

              Do not use it continuously for more than 1 month without speaking to your doctor. If your symptoms get worse after reducing your dose, you may want to increase it again.

              Can you take 4 puffs of albuterol inhaler? ›

              The current ATS guidelines recommend the use of four puffs of albuterol to ensure “that the response is high on the albuterol dose–response curve”.

              Do you rinse after beclomethasone inhaler? ›

              Rinsing your mouth with water after each dose may help prevent hoarseness, throat irritation, and infection in the mouth. However, do not swallow the water after rinsing.

              Videos

              1. How to use pMDI Hindi
              (breathefreetv)
              2. Formoterol for Asthma & COPD | Combinations & side effects in easy way
              (egpat)
              3. Inhalation mit dem Easyhaler®
              (Deutsche Atemwegsliga e. V.)
              4. Foracort rotacaps 400 / Budamate rotacaps / Formoterol fumarate and budesonide rotacap
              (LEARN ABOUT MEDICINE)
              5. Budesonide - Mechanism, side effects, precautions & uses
              (egpat)
              6. formoterol fumarate and budesonide powder for inhalation ip | formonide 400 inhaler uses
              (Jainy Education)
              Top Articles
              Latest Posts
              Article information

              Author: Patricia Veum II

              Last Updated: 03/31/2023

              Views: 5869

              Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

              Reviews: 95% of readers found this page helpful

              Author information

              Name: Patricia Veum II

              Birthday: 1994-12-16

              Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

              Phone: +6873952696715

              Job: Principal Officer

              Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

              Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.