In 9 stappen een succesvol e-learning pakket bouwen - Oneteam (2023)

Wat is de beste manier om uw niet-senior medewerkers in 2020 op te leiden?E-lerenper mobiele telefoon, is het antwoord. Dit wordt ook wel m-learning genoemd. Niet-administratief personeel heeft geen computer om de cursussen te volgen. Bijna iedereen heeft echter een smartphone, waardoor je ze beter kunt trainen door middel van m-learning.

Maar hoe zet je een eLearning pakket op? Wat nodig is? en duurt het lang? We beantwoorden alle vragen in deze blog. Hier vind je een stappenplan met alle benodigde stappen om een ​​eLearning pakket op te zetten. Laten we gaan 100% opgeleid niet-beheerderspersoneel!

Waarom niet focussen op m-learning?

 • Het is een goedkope vorm van trainen:mobiel lerenHet is goedkoper dan klassikale training. Hiervoor moet je een trainer inhuren, wat hoge kosten met zich meebrengt.
 • E-learning loont voor uw bedrijf:vooronderzoek naar omgevingsbelevinglaat zien dat 42% van de bedrijven hun omzet verhoogt door e-learning te implementeren.
 • Het is reproduceerbaar:Je kunt de oefeningen weer gebruiken. Je kunt ze aanpassen op basis van feedback van je medewerkers.
 • Tijd besparen:U wilt uw medewerkers snel opleiden. Met m-learning is een medewerker snel opgeleid. U bespaart nog steeds 40-60% van de tijd van uw medewerkers. Dat blijkt uit een onderzoek vanBrandons salon.
 • Uw medewerkers waarderen deze vorm van training:Medewerkers bekijken korte videotrainingen het liefst op hun mobiele apparaten.
 • Is efficiënt:Medewerkers kunnen overal terechtE-lerenGa zo door. Dit is vooral belangrijk voor niet-uitvoerende medewerkers. Ze hebben geen computer, maar wel een smartphone. U kunt uw smartphone altijd en overal gebruiken.

Meer weten over e-learning?

In 9 stappen een succesvol e-learning pakket bouwen - Oneteam (1)

Stap 1 - Stel SMART doelen op voor het e-learning pakket

Stel vroeg doelen. Waar het om gaat is wat u met uw eLearning pakket wilt bereiken.

Met dit doel probeert ze de volgende vragen te beantwoorden:

 • Wat wil je bereiken met het e-learning pakket?
 • Waarom wil je dit bereiken?
 • Hoe lang wil je dit bereiken?

Gebruik hiervoor het SMART-principe. Om je op weg te helpen, geef ik je twee voorbeelden van goede doelen en twee voorbeelden van slechte doelen.

Goede doelen:

 • "Ik wil dat mijn onboarding-training ervoor zorgt dat al onze nieuwe medewerkers binnen zes weken na aanvang volledig zelfvoorzienend zijn."
 • "Met mijn Best Returns Policy eLearning cursus wil ik zorgen voor een stijging van 15% in NPS."


Slechte doelen:

 • Ik wil mijn medewerkersintegratie processendoorgaan na start.”
 • "Met deze e-learning module wil ik de klanttevredenheid verhogen."
(Video) Webshop maken 2022. Maak (gratis) een e-commerce shop met WordPress & WooCommerce!

Stap 2: Verplaats u in de schoenen van uw medewerker

Oké, de eerste stap is gezet. Nu is het belangrijk om naar de doelgroep te kijken. Probeer u echt in de schoenen van uw werknemer te verplaatsen. En op basis hiervan beslissingen nemen voor uw eLearning module.

Hier zijn enkele functies die van invloed zijn op hoe u uw eLearning-pakket instelt:

 • Middeleeuwen:Dit is erg belangrijk om de training vast te stellen. Millennials en Gen Z-werknemers willen bijvoorbeeld zo min mogelijk lezen en kijken liever video's.
 • Hoe lang mensen gemiddeld in de organisatie werken:Het gaat om de mentaliteit van de medewerkers. Willen ze echt leren of gewoon de opleiding volgen omdat het verplicht is?
 • vonApparatenZe gebruiken:Niet-beheerders hebben geen computer, dus u moet zich richten op m-learning.
 • Motivatie om te groeien:Hebben medewerkers de ambitie om een ​​leidinggevende functie te bekleden? Of is het gewoon een bijbaan voor werknemers?

Stap 3: Controleer de complexiteit van de training

De complexiteit van de training bepaalt grotendeels de uitstraling van uw eLearning module. Je kunt de training namelijk op drie manieren plannen:

 1. Nieuwe diensten of prijswijzigingen:Er zijn veranderingen binnen de organisatie, zoals B. nieuwe systemen, prijzen of kortingen waarvan de werknemers op de hoogte moeten zijn. Vaak kunt u uw medewerkers hierover informeren via interne communicatie.
 2. Functiespecifieke opleiding:Opleiding gerelateerd aan de functie van de werknemer. Bijvoorbeeld een verkoper die een verkooptraining volgt. Deze trainingen kun je vaak combineren: e-learning en face-to-face training.
 3. Soft-Skills-Training:Trainingen waar je persoonlijk iets aan hebt, zoals B. “Hoe communiceer ik beter met mijn klanten en collega’s?” Je kunt hiervoor e-learning gebruiken.

Met interne communicatie en e-learning kun je veel trainingen oplossen. Dit zijn geschikte scholingsvormen voor niet-leidinggevende medewerkers. Zij kunnen deze trainingen eenvoudig volgen op hun mobiele telefoon.

Kleine kanttekening:Soms ontkom je niet aan de lessen in de klas. Stel je een bedrijf voor dat werkt met complexe en gevaarlijke apparatuur. De medewerkers moeten dit absoluut uitvoeren. U kunt deze klassikale training echter wel combineren met e-learning.

In 9 stappen een succesvol e-learning pakket bouwen - Oneteam (2)

(Video) River Fighters 2021 Episode 1 | Dickbarsch Alarm und Zander auf Zander

Stap 4 - Selecteer de tool die je wilt gebruiken om de m-learning te ontwerpen

Kun je de training online aanbieden? dus zorg ervoorhet juiste gereedschapDit maakt het uw medewerkers zo gemakkelijk mogelijk. Hierdoor ronden uw medewerkers de opleiding sneller af.

maar hoe te kiezenein E-Learning-Tool?Let bij het maken van uw keuze op de volgende drie zaken:

 • Is het een eenvoudig hulpmiddel?
 • Is het een doorloop?
 • Kan ik ook statistieken gebruiken met de tool?

Stap 5: Identificeer de succescriteria voor uw e-learningpakket

Hoe weet je of de e-learning echt succesvol was? Wat is jouw succescriterium?

Twee voorbeelden van succescriteria:

 1. “Minimaal 95% moet de opleiding binnen 5 weken hebben afgerond.”
 2. “Ten minste 80% zou nu medicijnen op speciaal niveau moeten hebben. Nu moeten ze de klant medicijnen kunnen geven zonder de manager te hoeven bellen.”

Het gebruik van een e-learning applicatie is hierbij belangrijk. Want je kunt online checken hoeveel mensen de training succesvol hebben afgerond. U kunt ook een deadline stellen. Medewerkers ontvangen een melding wanneer de deadline verstrijkt. U kunt deze deadlines dan controleren. U ziet snel het percentage van uw medewerkers dat het leerpakket heeft afgerond.

Stap 6: Ontwerp de structuur + lay-out van uw eLearning pakket

(Video) Natalia E-Workshop Amber Inlay (Nail Talk Live)

Doe bij het ontwerpen van de structuur van het e-learningpakket het volgende:

 1. Verdeel uw eLearning-onderwerp in secties:bijvoorbeeld "geretourneerde producten".
 2. Splits de secties weer op in lessen:B. 'Hoe gaan jullie om met klachten van klanten over producten?' of 'Hoe krijg ik mijn geld terug?'
 3. Zet de onderdelen in een logische volgorde.
 4. Ontdek welke content je al hebt:Uw organisatie heeft waarschijnlijk al pdf's en andere vormen van inhoud. Gelieve deze inhoud te recyclen. Knip het in kleinere delen of maak het leesbaarder. En vul eventueel aan.
 5. Bepaal welke vormen van inhoud u gebruikt:Denk aan je doelgroep. Video's zijn populair voor e-learning. Evenals duidelijke afbeeldingen en infographics.

Stap 7 - Begin met het maken van de inhoud voor het eLearning-pakket

Nu weet u hoe u uw eLearning pakket wilt vormgeven. Het is tijd om te beginnentotstandkoming van de inhoud.

Maak het interessant voor je medewerkers. Je wilt immers dat ze hun e-learning kunnen volgen op hun telefoon.

In 9 stappen een succesvol e-learning pakket bouwen - Oneteam (3)

Hieronder staan ​​enkele handigehackenhoe u ervoor kunt zorgen dat uw medewerkers hun e-learning daadwerkelijk sneller afronden. Want de e-learning module moet zo aantrekkelijk mogelijk zijn voor uw medewerkers. Hoe dan ook, ik kan onthullen waar het over gaat.eenvoudZijEenvoud:

 • Schrijf kleine stukjes tekst.Schrijf maximaal 300 woorden per subparagraaf. En gebruik niet eens meer dan 150 woorden voor paragrafen. Houd de tekst zo kort mogelijk, uw medewerkers volgen de training op hun mobiele telefoon. Gebruik ondertitels. Zo blijft de training overzichtelijk.
 • Gebruik video's:gebruik video's. Statistieken liegen er niet om: Bij bedrijven die video gebruiken tijdens de e-learning module, was e-learning in57%effectief in gevallen. Voor bedrijven die dat niet deden, was e-learning slechts 17% van de tijd effectief.Bewakers:Maak geen video's die te lang zijn, omdat dit werknemers afschrikt. Het is een langere video dan6 minuten? Dan verliezen de medewerkers hun concentratie.
 • Gebruik praktijkvoorbeelden:mensen houden van verhalen. Het is aangetoond dat wanneer je een duidelijke verbinding kunt maken met je eigen leven, je hersenen meer onthouden. Kennis duurt dan langer en makkelijker.
 • Maak het zo interactief mogelijk:Gebruik quizzen om kennis en vaardigheden te testen. Het is ook belangrijk dat het zo kort mogelijk is. Idealiter duurt het 30-45 seconden om te reageren op de sms van de agent. En maak je gebruik van meerkeuze? Dus laat de werknemer kiezen3-5 antwoorden.
 • Maak de bitgrootte module:Bitized houdt in dat het e-learning pakket is opgedeeld in korte modules. Door uw module in verkleind formaat aan te bieden, maakt u het voor uw medewerkers aantrekkelijk om de training te volgen.
 • Schrijf uw tekst actief:de actieve stem vereenvoudigt de teksten. Vermijd het schrijven in de lijdende vorm, omdat dit uw zinnen onnodig ingewikkeld en lang maakt.
 • Bonustip: gebruik gamification:Uw medewerkers verder motiveren? Maak dus zeker gebruik van gamification. Dit heeft zich bewezen in e-learning. InLMS Talentumfrage 2019laat zien dat medewerkers beduidend productiever (89%) en gelukkiger (88%) zijn. In mijn bijbaan deden we dit ook met onze verschillende teams. Doordat de organisatie met een punten- en bonussysteem werkte, waren we zeer gemotiveerd om de opleiding af te ronden.

In 9 stappen een succesvol e-learning pakket bouwen - Oneteam (4)

Stap 8: Implementeer de eLearning-module in de tool

(Video) Oud geheim gehouden door yogi's!-Stop met het verspillen van je leven en ontgrendel je potentie...

Zodra u een tool voor e-learningmodules heeft, kunt u uw leermodules eenvoudig naar wens configureren en aanpassen. Het is belangrijk dat u video's, afbeeldingen en quizzen kunt toevoegen. Als dit mogelijk is, duurt de implementatie van e-learning slechts enkele seconden. Het enige wat u hoeft te doen is uw inhoud uploaden naar de tool.

Stap 9: Evalueer de training en stuur bij indien nodig

Hoe was de opleiding? Hoeveel mensen hebben de opleiding binnen afzienbare tijd afgerond?

Met een tool kun je snel zien of een medewerker niet genoeg punten heeft verdiend voor een bepaald onderdeel. Ook kunt u zien wie de opleiding wel of niet heeft afgerond. U kunt dan contact met hem opnemen. Bij Oneteam doe je dit bijvoorbeeld via deChatten.

Laat ook ruimte voor opmerkingen van uw medewerkers. Hoe vond je de formatie? Ging het goed? Ze zullen het waarderen als je om feedback vraagt. Gebruik feedback om e-learning te verbeteren.

Conclusie: E-learning is eenvoudig op te zetten en loont

Het opzetten van een eLearning pakket klinkt ingewikkelder dan het klinkt. Zeker als je de juiste softwaretool al in huis hebt, ben je zo klaar. Flex Appeal is een voorbeeld van deze tool. Flex Appeal is een e-learning ready medewerkers app. Je kunt de app ook gebruiken voor onboarding en interne communicatie. Zo kunt u uw medewerkers een totaaloplossing bieden. En daarmee een goede employee experience.

(Video) Polar Ignite 3 testrapport: Hoe presteert het eerste Oled sporthorloge van Polar?

Meer weten over FlexAppeal?Vraag dan een gratis demo aan.

Videos

1. Garmin Tactix 7 in de test: voor wie is de Tactix de moeite waard?
(DNA - DailyNerdAlert)
2. Handpainted French Manicure door Cerisa - Magnetic Online e-Workshop (8 maart 2021)
(Magnetic Nail Talk)
3. Linux-handleiding voor beginners
(Guru99)
4. Impact Talks #5: Ynzo van Zanten (Tony's Chocolonely - Chief Evangelist)
(Startup Funding Event Global)
5. OPKOMENDE BEDREIGINGEN - Hoorzittingen van de Amerikaanse Senaat over AARO / UFO's / UAP
(Cristina Gomez)
6. HIT webinar
(Hugo Bakker)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated: 05/28/2023

Views: 6199

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.